Galvenais arhitektūraInces pils, Kornvola: lauku māja, kas uzaugusi no liesmām

Inces pils, Kornvola: lauku māja, kas uzaugusi no liesmām

Pils galvenā fasāde ar ārdurvīm pirmā stāva līmenī. tai tuvojas avēnija. Pa kreisi ir konts Turcijas ozols.
  • Top stāsts

Nopietns ugunsgrēks var būt lauku mājas beigas, taču reizēm tas var piedāvāt arī iespēju veikt jutīgu un pārdomātu ēkas pārstrādi, kā atklāj Rodžers Vaits. Pola Highnam fotogrāfijas.

Ince atrodas ideālā vietā ar skatu uz Linhera upes grīvu un ir arhitektoniski viena no neparastākajām un interesantākajām lauku mājām Kornvolā. Tas pieder pie Jēkabpils māju grupas, kas, šķiet, smeļas iedvesmu no viduslaiku piļu lielajiem torņiem vai turējumiem, no kuriem vairākos - ieskaitot Korfu, Dorsetu un Doveru, Kentu - šajā periodā tika veikta iekšēja pārkārtošana ( Lauku dzīve, 2012. gada 30. maijs).

Ievērojami agrāk un vietējā mēroga iedvesma varētu būt Edgcumbe kalns (pabeigts 1553. gadā), kas atrodas dažu jūdžu attālumā no Tamar estuāra ar tā centralizēto plānu un plānu, castellatīvu stūra torņu kvartetu.

Lai arī Ince ir daudz mazāka, Ince sastāv arī no taisnstūrveida serdeņa ar četriem stūra torņiem, un, kā pirmais tika uzcelts, viss tika apkarots. Ēkas durvis un logi ir griezti no vietējā granīta, bet sienas ir no ķieģeļiem, ko šī paaudze jau agrāk izmantojusi Kornvolā.

Kornvolas apsekojumā (1602. g.) Ričards Krevs, kurš dzīvoja netālu no Antonijas, ķieģeļu un virpas sienas raksturoja kā nespējīgus “pārpludināt Kornvolas laika apstākļus, un to izmantošana tika atzīta par… tik nerentablu, jo tas netiek turpināts”. Tādējādi ķieģeļu izmantošana - gan vietēji izgatavoti, gan importēti - būtu padarījusi šo māju 17. gadsimtā izceļamu.

Skats uz viesistabu, kas atjaunota ar 18. gadsimta kamīnu.

Tāpēc neliels pārsteigums, ka sarkanais ķieģelis tika izmantots ārēji, lai mājai izveidotu pārsteidzošu polihromatisko apdari (kuras pēdas joprojām ir skaidri redzamas). Liekts virs pacēluma augšējām daļām, ieskaitot parapetes karnīzi un torņu apakšējos leņķus, ir javas virsma, kas paredzēta, lai radītu ilūziju, ka audums ir izgatavots no griezta akmens divos krāsu toņos.

Arī torņos bija taisnstūrveida javas paneļi, kas rotāti ar melnbaltu dimanta perēšanu. Šī pēdējā detaļa ir acīmredzami paredzēta, lai izsauktu tā saucamo autiņbiksīšu rotājumu - modeļus, kas izveidoti mūrī, izmantojot sadedzinātus vai krāsainus ķieģeļus.

Mājai ir divi galvenie stāvi, no kuriem svarīgāks ir augšējais, un uz kuriem vērsies plašs ārējo kāpņu lidojums. Ar interjeru ir noticis tik daudz, ka detālplānojumu var rekonstruēt tikai arheoloģijas un minējumu dēļ, taču šķiet, ka katrā serdeņa stāvā bija sešas istabas, trīs priekšā un trīs aizmugurē (centrs divas vienmēr nebija apsildāmas), un nekad nebija grandiozu kāpņu, kas tos savienotu, tikai spirālveida kāpnes stūra torņos.

Bibliotēka ar savu Bossi-darba kamīnu.

Incei uzcēla Henrijs Killigruds, kurš zemi iegādājās 1639. gadā kā daļu no plašākiem zemes pirkumiem, kas viņa intereses no jauna koncentrēja no Eseksas (kur, iespējams, viņš attīstīja savu mīlestību pret ķieģeļiem) līdz Kornvolai. Viņš tika ievēlēts par West Looe parlamenta deputātu tajā pašā gadā un, domājams, jauno māju iecerēja kā savas varas bāzi. Saskaņā ar jurista piezīmi, kuru identificēja Stefana Roberta pētījumi, tas tika uzsākts 1640. gadā un, iespējams, maksāja apmēram 1500 sterliņu mārciņu.

Killigrew tomēr būvēja neapskaužamā brīdī Anglijas vēsturē un 1645. – 6. Gadā atrada māju garrisonā pret Plimutā esošo parlamenta karaspēku. Patiešām, ir spekulēts, ka tika plānots vēl viens stāvs, bet politiskās situācijas dēļ tas netika pievienots.
Iespējams, ka māja vēl nebija pabeigta iekšēji, kad to 1653. gadā iegādājās Truro mērs (un topošais parlamenta deputāts) Edvards Nosworthy, un faktiski peldošajā frontonā virs ārdurvīm parādās viņa ģerbonis, nevis Killigrew's.

Kad ārpuse 1727. gadā tika ierakstīta Edmunda Prideaux zīmējumā, tai joprojām bija torņu balsti un logi ar montāžas un virsloga palīdzību, taču kādā gadsimta vēlāk tos vēlāk aizstāja attiecīgi piramīdas jumti un vērtņu logi. Neatkarīgi no tā, gala rezultāts bija diezgan atšķirīgs no citām mūsdienu lauku mājām ļoti konservatīvā novadā, kas 17. gadsimta vidū turpināja pārņemt iepriekšējo paaudžu plāna formas un arhitektūras idiomas.

Kāpnes, kas veido rekonstruētās mājas centrālo elementu. Stikla ekrāns veido iekšējo lieveni.

Ieteikumi, ka tas varētu atspoguļot franču ēku ietekmi (piemēram, milzīgais Château de Madrid Parīzes nomalē), iespējams, ir izdomāti, taču tā ir taisnība, ka Killigrew bija labi savienoti nacionāli. Ar tēva pirmās sievas starpniecību viņš bija saistīts ar Cecils un Bacons, un viņa brālēnam seram Peterim Killigrew bija Inigo Jones projektētā Londonas māja - tas, protams, neliecina, ka Incei būtu bijusi tik izsmalcināta vecāka.

20. gadsimtā notika vairākas interjera izmaiņas - 20. gadsimta 20. gados mākslas un amatniecības arhitekta Ernesta Ņūtona vadībā, 60. gados ( Lauku dzīves 1967. gada 16. un 23. martā) un, visbeidzot, pēc nopietna ugunsgrēka 1988. gads. Sešdesmito gadu darbs pie mājas sekoja tam, ka viksts Boids (bijušais konservatīvais politiķis un koloniālais sekretārs) un viņa sieva Patrīcija, vācu Ginesa, iegādājās sliktā stāvoklī. Viņi bija patiesu mērķu dārznieki, izveidojot trīs jaunus dārzus un čaumalu māju, kas iegravēta ar gliemežvākiem, kurus lords Boids bija savācis savu koloniālo pienākumu laikā.

1988. gada ugunsgrēku negribot sāka lēdija Boida, kas bija nekaunīga smēķētāja, kurai bija neveiksmīgs ieradums, pārvietojoties apkārt, katrā istabā atstāt apgaismotu cigareti. Pēc katastrofas, kuras dēļ ēka tika sadedzināta, restaurācija tika pabeigta, un interjeru pārplānoja Entonijs Jaggards no Jāņa Stārka un Krikmaja firmas, kuru izvēlējās Lady Boyd (līdz tam laikam atraitne, lords Boids bija miris 1983), kā arī viņas dēls un vīramāte.

Ķīniešu tapetes apakšējā daļa izdzīvoja ugunsgrēkā. Tas ir pacelts uz sienas un pārkarts virs dado.

Viņam bija iepriekšēja pieredze Gaston Grange, drauga sadegušās mājas, atjaunošanā Hempšīrā. "Vēl viens faktors, " saka pašreizējā lēdija Boid, "bija tas, ka, tā kā Jaggard kungs bija dažu stundu brauciena attālumā, mēs jutāmies, ka mēs saņemsim visu viņa uzmanību, ko mēs arī izdarījām."

Ugunsgrēks radīja tabula rasa arhitektam un klientiem, un tā sekas tiek svinētas ugunī, kas speciāli pasūtīta mājai. Bija vajadzīgs apmēram gads, lai izstrādātu shēmu un iegūtu plānošanas atļauju; Džaggards komentē, ka amatpersona-dom bija ļoti noderīga, vietējiem plānotājiem kopumā atsaucoties uz angļu mantojumu tā inspektora Fransisa Kellija veidā.

Jaggarda kungs un Kelly kungs 1970. gados bija draudzīgi strādājuši diskusijās par iespējamo Lulworth pils, vēl vienas Jacobean pils, atjaunošanu Inces garā. “Es domāju, ka mēs uzticējāmies viens otram, kas ir lieliski, ” saka Džaggarda kungs.

No pirmā stāva ēdamistabas paveras skats uz upes grīvu.

Tika nolemts atgriezties pie galvenā grīdas sākotnējā izkārtojuma ar trim nodalījumiem priekšā un aizmugurē, kas atdalīti ar mugurkaula sienu. Galvenais jauninājums bija ieejas zālē ieviest elegantas, konsoles veidotas kāpnes. Kā skaidro Jaggarda kungs: “Apgrozība pirms ugunsgrēka īsti nedarbojās, tikai vienas mazas kāpnes stūra tornī, lai savienotu grīdas, tāpēc tai bija nepieciešama sava veida koordinācija, lai varētu novērtēt visu māju.” (Ugunsgrēkā tika iznīcinātas otrās kāpnes, kas tika ievietotas 60. gados.)

Tiklīdz apmeklētājs ieiet ārdurvīs, kāpnes kļūst par visu plāna fokusu. Diezgan negaidīti no ārpuses tā faktiski ir D plāna telpa, ar augšējo apgaismojumu un ar Doric ekrānu ap līkni. Pārsteidzošs ir tas, ka, ārējiem pakāpieniem atvedot apmeklētāju uz augšējo stāvu, kāpnes ved vienu nevis uz augšu, bet uz leju uz apakšējo stāvu. Viesi, kas ieiet pa ārdurvīm, nevar uzreiz piekļūt kāpnēm, bet viņiem ir jāpagriežas pa kreisi vai pa labi blakus istabās.

Pati konsoļotās kāpnes ir veidotas no grunts akmens un betona savienojuma, un balustrāde ir izgatavota no S veida līknēm kaltas dzelzs formā, ko eleganti veidojis Ričards Kvinels, SIA no Leatherhead.

Pārdzīvojušais Jēkaba ​​manevrs.

Tieši uz priekšu kāpņu zāles tālākajā pusē, bet uz kuru var nokļūt, tikai ieejot citu istabu ķēdē un pēc tam mugurkaula koridorā, ir viesistaba, kuru pasludina skaists, pārtaisīts durvju skapis un dubultā sarkankoka durvis. Tas izskatās uz austrumiem virzienā uz panorāmu virs Linhera, un no franču durvīm čuguna ārējās kāpnes, kuras pievienoja Jaggarda kungs, dod piekļuvi zāliena plašumam. Šis zāliens ir iezīmēts kalna nogāzē, lai apakšējās telpas varētu izbaudīt superlatīvus skatus uz estuāru.

Galvenā stāva ziemeļrietumu stūrī tagad atrodas bibliotēka ar oderējumu no grīdas līdz griestiem ar Jaggarda kunga arhitektoniski projektētajiem grāmatu skapjiem, no kuriem viens atveras, lai dotu piekļuvi blakus esošajai torņa telpai. Šeit esošais skursteņa elements ir īpaši pievilcīgs, kas ir tā saucamā Bossi darba piemērs, kas bija populārs Dublinā 18. gadsimta pēdējās desmitgadēs. Ar saviem elegantajiem neoklasiciskajiem motīviem krāsainā skagliolā, kas ievietoti baltā marmora zemē, šāda veida darbs ir cēlies no Dublinā dzīvojoša itāļu amatnieka, kura nosaukums ir Pietro Bossi, lai gan šķiet, ka ļoti maz šādu skursteņu priekšmetu viņu patiešām ir izgatavojis.

Šajā gadījumā tiek apgalvots, ka skursteņa detaļas 20. gadsimta 20. gados iegādājās vēlās lēdijas Bērdas māte Gwendolyn Lady Iveagh no Dublinas nama, kuru toreiz demontēja. Lai arī tas tika nogādāts Anglijā, tas nekad neatstāja savu iesaiņojuma lietu, kamēr 1967. gadā trīs Īvega māsas izlozēja to. Lady Boyd uzvarēja un ievietoja to mazlietotajā viesistabā, kur tā - žēlīgi nesabojāta - palika līdz ugunsgrēkam.

1991. gada ugunsgrēks tika uzdots par godu rekonstrukcijai pēc ugunsgrēka. Fēnikss saīsina atjaunotās ēkas plānu. Vāveres, ģimenes ieroču atbalstītāji pārstāv īpašniekus.

Visievērojamākais no visiem, iespējams, ir mazais pirmā stāva numurs, kurā sākās 1988. gada ugunsgrēks. Tas bija izklāts ar izsmalcinātu 18. gadsimta ķīniešu papīru, kura neizmantotos rullīšus kundze Lady Boyd kumode atrada kumode, ko viņa nopirka pārdošanā Endsleigh mājā netālu no Tavistokas. Ugunsgrēks sabojāja joslu ap istabas augšdaļu, bet lejtece bija saglabājusies lielā mērā neskarta, jo stiprs vējš pie tuvējās jūras izplūda saplacināšanās uz sāniem blakus esošajā telpā un pēc tam uz augšu.

Džaggarda kungs pieņēma lēmumu uzstādīt dado un pārvietot ķīniešu papīru uz augšu, tā ka tagad, kad to atjaunos Allyson McDermott, diez vai varētu nojaust, ka tas viss ir nonācis dūzī, kad tas tiek sadedzināts līdz kraukšķīgai kā pārējai mājai. .

Gliemežnīcu māja ar strausu olu, kas atgriezta no Bēras kara.

Pēc visām Inces nejaušībām nav pārsteidzoši, ka sākotnējā 17. gadsimta rotājuma, kas sastāv tikai no viena restaurēta virsmalas ar siksnu kartou un trompetējošām figūrām, ir palikuši tikai nedaudz (1960. gada kopija ir pirmā stāva biljarda telpā, kas izveidota pēc uguns) un jūras frīzes sekcija ar nāras, mermenes un delfīnu galviņām; to citur mājā ir atkārtojuši Wheatley dekoratīvie vannas ģipša apmetēji.

Pārsteidzoši ir tas, ka, neraugoties uz Inces nodomu korniešu valodā, apmetuma darbi nav progresīvāki, nekā to var atrast daudzās citās šī perioda Rietumu lauku mājās.

Ince ir pārbūvēta, pārplānota un pārveidota, lai atbilstu tās 20. gadsimta beigu īpašnieku vajadzībām, kuri ir piepildījuši telpas ar savu patīkami dažādo mēbeļu un gleznu kolekciju. Tik pārsteidzošs un raksturīgs šis interjers jūtas, ka ir grūti noticēt, ka tas tika radīts no sadeguša vraka, kas bija pirms mazāk nekā 30 gadiem.


Kategorija:
Visā Skotijā ar motociklu: Raasay brīnumi un Kaluma ceļa prieki
Sniegpulkstenīšu savākšanas izmēģinājumi: 'Vai nav mīlestības pret Heffalump vai Grumpy?'