Galvenais arhitektūraKotsvoldsa māja, kas parāda tikai to, kas iespējams, kad ideālā harmonijā sanāk kopā arhitekts, celtnieks, amatnieki un īpašnieki

Kotsvoldsa māja, kas parāda tikai to, kas iespējams, kad ideālā harmonijā sanāk kopā arhitekts, celtnieks, amatnieki un īpašnieki

Māja no austrumiem. © Paula Highnam / Country Life Picture Library Kredīts: Paul Highnam / Lauku dzīves bibliotēka

Arhitekta Roberta Franklina veidota vecākas kotedžas smalka rekonstrukcija un pagarināšana Kotsvoldsa stilā ir piemērs mākslas un amatniecības garā. Džeremijs Mussons ziņo ar Pola Highnam fotogrāfijām.

Īstleihas ciemam ir tāda sapņiem līdzīga kvalitāte, kas tik atšķirīga no Kotsvoldiem: tās mājas, kotedžas un krodziņi, kas brīvi salikti kalna nogāzē, un zemāk tek Lešas upe.

Pārsteidzoši tuvu atrodas divas senās akmens baznīcas, kas izriet no tā, ka Eastleach līdz 1935. gadam sastāvēja no diviem atsevišķiem pagastiem - Eastleach Turville un Eastleach Martin. Vasarnīcas galvenokārt būvētas no 17. līdz 19. gadsimtam un ir pievilcīgas divslīpju akmens un akmeņu flīzētas kastes, atdalītas ar dārziem un zemām sienām norobežotas aploki.

Viena no šīm savrupmājām, 49, Eastleach, nesen tika pārveidota un paplašināta Cotswolds tautas valodā. Tas ir mākslas un amatniecības garā parādīts paraugs, pieticīga vasarnīca, kas smalki pārveidota par nenozīmīgu, bet valdzinošu māju, kas lieliski iederas apkārtējā ciematā.

Plašais un rūpīgais darbs, kas izraisīja šo pārveidi, ir nodrošinājis īpašumu ar visām nepieciešamajām mūsdienu vajadzībām. Tas tika veikts laikā no 2014. gada līdz 2018. gadam (2015. gada datu tabulā tiek ierakstīts jaunā diapazona apvalka pabeigšana), un tas gan respektē, gan atsauc atmiņā senas vietējās arhitektūras tradīcijas šajā reģionā, ko “ Country Life” reģistrējis un aprakstījis kopš pirmajiem gadiem 20. gadsimts.

Galvenā guļamistaba ar atvērtu arkas stiprinājumu apkakles-kopņu jumta rāmi. © Pols Highnam / Lauku dzīves attēlu bibliotēka

Kompakts, 17. gadsimta sākumā izveidots kotedžu pāris, vienīgajā mājā ir divas smalkas atvērtas pavardi un divas šauras newel kāpnes. Dienvidu fronte tika no jauna novietota, un tai bija vienreizēja ieeja 19. gadsimtā, kad tai vajadzēja kļūt par vienu mājokli, un māja tika paplašināta uz rietumiem pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados ar vienstāva akmens šķērsgriezumu, kas tika prognozēts uz priekšu. dienvidi.

Kotedžu tās pašreizējie īpašnieki, kas strādā Londonas mākslas pasaulē, iegādājās 2013. gadā. Viņiem bija ilgas asociācijas ar apkārtni - īpaši apbrīnojot tādu māju kā Kelsmkotta muiža, Vestvelas muiža un Ablingtonas muiža arhitektūru un izjūtu. atklāja Īstleiku pastaigās, uzturoties tuvumā esošajiem draugiem.

Jaunā virtuve-dzīvojamā-ēdamistabas zona austrumu galā. Galdu izgatavoja Kristofera Klarka darbnīcas pēc Lutyens dizaina. © Pols Highnam / Lauku dzīves attēlu bibliotēka

Lai arī māja daudzējādā ziņā bija ideāla, jaunie īpašnieki vēlējās pievienot labāka izmēra viesistabu un galveno guļamistabu, kurai vajadzēja pareizo arhitektu. Ar RedBook aģentūras konsultatīvo dienestu palīdzību viņi tika iepazīstināti ar ļoti pieredzējušo un Kotsvoldā bāzēto Robertu Franklinu.

Franklina kungs pievērsās uzdevumam pārveidot māju no šīm pirmajām prasībām, īpaši uzsverot vieglumu jaunajā viesistabā un ideju, ka virtuvei jābūt arī ikdienas dzīves telpai, ar galdu ar skatu uz dārzu austrumu galā. no mājas. Viņš strādāja kopā ar Simonu Bargusu no Burfordas ģimenes ģimenes firmas Barguss Construction.

Dž. Franklinam, kurš studēja arhitektūru Oksfordas Brookā, ir bijusi 40 gadu pieredze darbā ar namiem Kotsvoldā. Viņš sāka savu praksi 1978. gadā, un viņa darbs ir ietvēris daudz apzinātu, pārdomātu paplašināto un pārveidoto apbrīnojamo muižu māju un dižāko lauku māju, ieskaitot Old Farm, Swinbrook un Asthall Manor, Oksfordšīrā, kā arī projektus Rousham parkā un Cornbury Park.

Viņš savu pieeju raksturo kā “romantisku pragmatismu”, aizņemoties frāzi, ko izveidojis Mākslas un amatniecības arhitektūras autors Pīters Deivijs un kurš, pēc viņa teiktā, pārstāv “iztēles procesu, kura pamatā ir vēsture”. Tā ir pieeja, kuras pamatā ir mūsdienu ēkas attīstība tās pagātnes kontekstā.

Dienvidu priekšpuse, pa labi parādot sākotnējās kotedžas un kreisajā pusē jauno pagarinājumu. © Pols Highnam / Lauku dzīves attēlu bibliotēka

Līdztekus mājas vispārējai atjaunošanai un atjaunošanai tika pieņemts lēmums nojaukt 1960. gadu vienstāvu piebūvi un izveidot divstāvu struktūru, lai to aizstātu. Pirmā ideja bija balstīties uz modernā darba pēdas, lai izveidotu ēku uz T formas plāna ar asi definētu frontonu, atsaucoties uz Ernesta Bārklija pieminekli Augšējā Dorvaldes namā Sappertonā. Tomēr gadījumā, ja vietējās varas plānotāji pieprasīja pagarinājumu nedaudz atcelt no 17. gadsimta kotedžas dienvidu līnijas, lai būtu skaidrs, kurš bija jaunais un kurš vecais.

Tā rezultātā jaunais pagarinājums ir saspiests nedaudz ķīļveidīgā plānā uz ziemeļrietumiem. Tam ir ļoti mākslas un amatniecības izjūta, skatoties no joslas, it īpaši, ja uzlecošā zeme sastopas ar zemā līmeņa dormer logu, it kā viss būtu ielikts ainavā vai varbūt izgrebts no tās.

Pagarinājuma logi, kas vērsti uz dienvidiem, ir detalizēti ar tradicionālām pilienveida vērtnēm, un pirmajā stāvā tie ir izvietoti pāri abiem logiem. Augšpusē ir centrālais divslīpju korpuss, kas atbilst oriģinālo kotedžu dienvidu daļas priekšpusei.

Akmens un jumta seguma vispārējā kvalitāte parāda prasmes, kas pieejamas, strādājot ar tradicionāliem stiliem. Akmens, kas tika izmantots jaunajā dienvidu pacēlumā, bija materiāls no 1960. gadu papildinājuma, un smalkās detaļās tas bija izgatavots no stoketa zemes akmens.

Jaunā viesistaba ar akmeņiem pielīmētiem logiem un paneļiem un ar šķembu veidotu akmens skursteņa daļu. © Pols Highnam / Lauku dzīves attēlu bibliotēka

Pieticīgi mērogots, vienstāva piebūve tika pievienots arī mājas austrumu pusei, drīzāk pēc Lutyens darba veida, ar cietiem ozolkoka rāmjiem logiem uz zemām akmens sienām un jumtiem ar akmens slānekli, izveidojot dzīvojamo ēdamistabu zona, kas atveras uz dārzu.

Apkārtnes apkārtējo ietvaru projektēja Franklins kungs sadarbībā ar Rupertu Golbiju ar atšķirīgām “dārza istabām”, ko veido akmens bruģēšana un ozolkoka nožogojumi, ozolkoka lodžija un ūdens īpašība uz ass ar brokastu istabu.

Džolbija kungam ir liels un lojāls sekotājs Kotsvoldā, un viņš konsultē Deilsfordas dārzus. Viņš apmācīja Kewā, bet arī stažējās kopā ar Rosemary Verey, Kotsvoldas lauku dārza dojenu. Viņa stādīšanas mērķis ir radīt maigu, māksliniecisku angļu izjūtu mājas iekārtojumam, kas pasvītro zemes gabala intimitāti, kā arī tā lauku ciema iestatījumu un ainavas skatus.

Pieticīgo 1990. gadu vasaras māju uz austrumiem no mājas smalki pielāgoja Franklina kungs - ar šindeļa jumtu un augšējo gaismas laternu. Tas kalpo kā atsevišķa bibliotēkas telpa vai studija, kas vērsta pret virtuvi pāri dārzam, piedāvājot vietu darbam vai lasīšanai.

Eleganta vienkāršība: jaunās konsoļotās kāpnes ar dzelzsbetona balustru, kas ir daļa no rekonstruēšanas un pagarināšanas, kas notika no 2014. līdz 2018. gadam. Kredīts: Pols Highnam / Lauku dzīves bibliotēka

Jaunā divstāvu piebūves atjaunošanai bija nepieciešama interesanta ierosinātā plāna izdzēšana, lai uzstādītu jaunas kāpnes, kas tika darīts ar lielu eleganci. Faktiski tas veido pusapaļu kāpņu torni, kas ir rūpīgi kalibrēts, lai tas vienkārši ietilptu jumta slīpumā uz ziemeļiem un rietumiem, ar akmens konsoļu kāpņu pakāpieniem, ko Jeremy Wells izgatavots no Wells Masonry Solutions, netālu no Čeltenhemas, un kas arī nodrošināja ārējo apdarināto akmens darbu. (izņemot quoins).

Liektās kāpnes ierāmē elegants dzelzs izstrādājuma balosters, gandrīz vienkāršots itāļu valodā (3. attēls). Smalko dzelzs izstrādājumu izgatavoja 91 gadu vecais vietējais kalējs Freds Hariss, strādājot kopā ar savu dēlu Martinu, kurš arī bija atbildīgs par visu dzelzs durvju furnitūru visā mājā.

Ikdienas ieejas zāle ziemeļu pusē ved uz virtuvi un ēdamistabu austrumu virzienā un uz viesistabu dienvidos. Kāpņu telpas novietojums nozīmē, ka pieeja guļamistabas galvenajam numuram ir caur ērtu viesistabu, kas padara mājas parasto dzīvi par otro daļu, nevis no istabas.

Mācību interjers. © Pols Highnam / Lauku dzīves attēlu bibliotēka

Jaunā viesistaba bauda labu vakara gaismu, un tās dienvidu un rietumu sienās dominē logi ar “riecošiem” akmens mullioniem. Sienas ir apliktas ar brīvu 18. gadsimta rakstzīmi un ar nodalījumu veidotu skursteņa gabalu akmenī, kuru projektējis Franklins, ar krēsla vai dado sliedes norādi uz 17. gadsimta beigām, kas apstājas stūros un arhīvos - smalkas variācijas pazīstamākai detaļai.

Gan paneļus, gan akmens uguns ieskaujošos elementus izgatavoja un uzstādīja Gloucester amatnieks Stepans Bate no Vinycomb Bate, strādājot ar Barguss Construction. Interjera apdari veica John McCall, un viesistabas krāsa - Farrow & Ball's Breakfast Room Green - atbalsojas dārza krāsā, kas redzama caur logiem uz dienvidiem. Tas rada perfektu fonu īpašnieku smalkajai mūsdienu britu gleznu kolekcijai.

Galvenā guļamistaba, kas atrodas virs viesistabas, ir ievērojama tradicionālās arhitektūras pieminekļa piemineklis ar atvērto arkas stiprinājumu apkakles-kopņu jumta karkasu, kas sliedēm balstās uz ārsienām. Spēcīgu, izturīgu ozola darbu veic Kingham Shield Wood-working, kurš arī piegādāja uzstādītos skapjus un ozolkoka logu sēdekļus šajā telpā un citur.

Dienvidu pacēlums, kas redzams no lapenes. © Pols Highnam / Lauku dzīves attēlu bibliotēka

Tas ievērojami pārveido mājas izmitināšanu, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz ciematu un valsti ārpus tās, to ierāmē caur akmens logu rāmjiem un ar rokām izpūstiem stikla pakešu logiem. Mājas vecās daļas sagruvušie koka logu rāmji tika aizstāti ar ievestām gaismām nozīmīgos 17. gadsimta stila dubultā ovolo veidņu-ozolkoka rāmjos.

Šī ir maigi, bet apzināti tradicionāla māja, kas apzināti atspoguļo sava ciemata apkārtnes īpašo kvalitāti, ainavu un arhitektūras raksturu.

Šis ciems bija daļa no Hatherop muižas, kas kopš 1860. gadiem piederēja Bazley ģimenei, bet kotedžas un fermas, kas sera Tomasa Bazley nāves laikā bija tiešā ģimenes īpašumā, 2002. gadā tika pārdotas Ernest Cook Trust. laimīgs risinājums, jo uzticība tiek plaši uzskatīta par paraugsaimnieku un aktīvi saglabā ciemata raksturu un atbalsta tā dzīvi un iestādes; apkārtējā zeme lielākoties tiek bioloģiski audzēta ganāmpulka un aramzemes vajadzībām.

Dzīvojamā istaba. © Pols Highnam / Lauku dzīves attēlu bibliotēka

Pabeigts 2018. gadā, 49. gadā, Eastleach ir arhitektūras, klientu, celtnieku un amatniecības speciālistu sadarbības vingrinājumu paraugs, lai iegūtu smalku, glītu māju. Klientu centieni bija kaut ko radīt pašiem, kas arī veicina ciema raksturu un, kas, savukārt, tiek iesākts ainavā.

Kotsvoldsa mākslas un amatniecības garā Roberta Franklina un Barguss Construction ieguldījums tiek ierakstīts atbilstoši tam, ka viņu vārdi tiek sagriezti akmenī mājas ziemeļrietumu stūrī ar klientu iniciāļiem uz rombveida un virs kapuces aizsargāts datuma akmens. Topošie garāmgājēji zinās, ka tas bija arhitekta izstrādāts klāsts, kuru būvēja vietējie amatnieki un kas bija gatavs izturēt.


Kategorija:
Dizainera istaba: Viktorijas Mēles redzējums par virtuvi, kas ir ģimenes dzīves centrs
Tiek pārdots cildens gruzīnu īpašums, kas kādreiz bija Bekingemas hercoga dzīvesvieta